Kiinan poliisi purkaa 14 miljoonan dollarin salaushuijaus

Kiinan poliisi puski Wenzhoussa massiivisen salaushuijauksen, joka onnistui keräämään yli 14,31 miljoonaa dollaria.

Kiinan viranomaiset purkavat merkittävän salaustekniikkaan liittyvän huijauksen Wenzhoussa. Järjestelmä keräsi yli 100 miljoonaa yuania (14,31 miljoonaa dollaria), joka takavarikoitiin useiden luksusautojen ja huviloiden kanssa.

Mukaan on Toutiao, jengi on toiminut vuodesta 2019 ja ensisijaisesti etsivät uhreja kautta sähke keskusteluryhmiin, joista yksi nimeltään ”Huobi Global Moving Brick Arbitraasia HT kiinalaisen ryhmän yhteisössä.”

Uhrilta varastettiin ETH, BTC ja USDT

Raportissa todetaan, että huijarit teeskentelivät olevan sijoittajia, jotka olivat hyötyneet „sijoitusjärjestelmästä“.

Huijarit kertoivat uhreilleen, että heidän täytyi vain lähettää salauksensa väärennettyyn Huobi-lompakon osoitteeseen, ja ”sijoittaja” saisi vastineeksi huomattavan määrän Huobi Tokenissa (HT). Sen sijaan he saivat väärennetyn HT-linkin.

HashKey Hubin markkinointipäällikkö Mo Li kertoi twiitin kautta, että Kiinan poliisi oli takavarikoinut kymmeniä tuhansia Bitcoin Profit ja Tetteria ( USDT ).

Lupaukset rikkoutuneet

Huijarit kertoivat uhreilleen, että järjestelmä takaa 8%: n tuoton.

Paikalliset tiedotusvälineet kommentoivat ryhmän tuntevan usein baareja ja yökerhoja, joissa he käyttävät varastettua rahaa. Väitetään, että hotellit vuokrasivat presidentin sviittejä matkoillaan Kiinan poikki ja jopa vuokrasivat suuria toimistorakennuksia pääkonttorin perustamiseksi laittomille pyrkimyksilleen.

Paikallisen poliisin mukaan yli 1 300 ihmistä ilmoitti huijaavansa järjestelmää, koska tutkinta on edelleen käynnissä.

Kiinan viranomaiset purkavat myös väitettyjen huijareiden ryhmän 21. toukokuuta lähettämällä Huobi-vaihtovirkamiehiksi, jotka toimivat OTC-verkkosivustolla.

Poliisi pidätti 12 epäiltyä Guangdongin maakunnassa uskovan olevan järjestelmän takana, kun tutkimus osoitti, että WeChat-salauskaupparyhmät olivat soluttautuneet marraskuusta 2019.