Nuvarande Bitcoin ‚Mania‘ ‚Ohållbart‘, långsiktigt mål – Över USD 146K – JPMorgan

Värdering och position bakgrund har blivit mycket mer utmanande för den mest populära kryptovaluta, bitcoin (BTC), de första dagarna 2021, men det teoretiska prismålet ovan 146 000 USD bör betraktas som ett långsiktigt mål, enligt strateger på JPMorgan Chase & Co.

De utesluter emellertid inte att den nuvarande „spekulativa mani“ kommer att sprida sig ytterligare för att driva BTC mot „konsensusregionen mellan 50 000 USD – 100 000 USD“, vilket skulle vara ohållbart, rapporterade Bloomberg.

Under tiden innebär en trängning av guld som en ‚alternativ‘ valuta en stor uppgång för bitcoin på lång sikt: „En konvergens i volatilitet mellan bitcoin och guld Immediate Edge kommer sannolikt inte att ske snabbt och är i vårt sinne en flerårig process.“

Aso, Sonny Singh, Chief Commercial Officer (CCO) för den stora kryptobetalningsprocessorn BitPay, uppskattar att BTC går upp till USD 40 000 – 45 000 USD „nästa månad eller så“ när marknaden kan börja känna ett starkare försäljningstryck.

„Jag tror att när det blir så högt, kommer du att börja se att något annat spelar in“, berättade Singh i en intervju med Bloomberg och förutspådde att BTC kommer att bli en biljon dollar i år. Det aktuella börsvärdet på nästan 580 miljarder USD bör öka med cirka 70% för att nå denna milstolpe.

CCO utesluter inte heller att den amerikanska regeringen kan börja köpa BTC, men innan det kan de införa mer aggressiv reglering.
Som rapporterat beräknade Singh i början av 2020 att BTC kommer att stiga över 20 000 USD det året. Priset nådde den nivån i december.

I skrivande stund (05:12 UTC) handlas BTC till 31 186 USD och sjunker med 6% på en dag, vilket minskar sina veckovinster till mindre än 19%. Priset steg med 62% på en månad och 314% på ett år. Den överträffade 34 500 USD den senaste söndagen.